MODERN DÖNEM YUNAN ROMANI

İzlence Formu

Ders Adı MODERN DÖNEM YUNAN ROMANI Kod CYDE4032
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. DAMLA DEMİRÖZÜ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin 1930 ve sonrasında yazılmış başyapıtlar aracılığıyla Çağdaş Yunan romanını tanımalarıdır. Seçilen metinlerin içinden Yunanistan? ın sosyal, ekonomik ve siyasal sorunları, Selanik ve Atinada'ki Anadolu göçmenlerinin yaşamı, Yunanistan taşrasındaki yaşam, II.Dünya Savaşından hemen sonra ortaya çıkan siyasal sorunlar, incelenmektedir. Bu şekilde hem psikolojik, hem tarihsel hem de toplumsal romana örnekler sunulmaktadır.

İçerik

1930 ve sonrasında yazılmış başyapıtlar aracılığıyla Çağdaş Yunan romanını tanıtmak.

Öğretim Yöntemleri

İlgili konular hakkında hazırlanmış notlar kullanılmaktadır. Yazarların eserleri ve hayatları hakkında öğrenciler tarafından ön hazırlıklar yapılır, derste anlatmalar, açıklamalar ve karşılıklı soru cevap olur. Ayrıca belli konulara grup çalışması yapılarak çalışılır.

Kaynaklar

Politis, Linu (2001). İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina:MIET Yayınları Tonnet, Henry (2001). İstoria tou Ellinikou Mithistorimatos. Atina:Patakis Yayınları Vagenas, N., Kayialis, T. & Peiris, M., (1997). Modernismos kai Ellinikotita. İraklio: Girit Üniversitesi Yayınları Argiriu, Aleksandros (2002). İstoria tis Ellinikis Logotehnias kai i Prolipsi tis Cilt A-B-C-D-E. Atina: Kastaniotis Yayınları Vitti, Mario. (1979). İ genia tou trianda. İdeologia kai morfi. Atina: Ermis Yayınları Raptopoulos, Vangelis (2004). Liği İstoria tis Neoellinikis Logotehnias. Atina: Patakis Yayınları Sotiriu, Dido (1996). ?Benden Selâm Söyle Anadolu?ya?. İstanbul: Alan Yayıncılık Yordanidu, Maria (1995). Loksandra: Bir İstanbul Düşü. İstanbul:Belge Yayınları Dukas, Stratis (2003). Bir Esirin Anıları. İstanbul: Belge Yayınları Kazancakis, Nikos (2007). Zorba. İstanbul: Can Yayınları Theotokas, Yorgos ( 2008). Leonis. İstanbul: Can Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024