TEMEL YUNANCA SYNTAKS I

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL YUNANCA SYNTAKS I Kod CYDE2019
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. MARİKA BEKAR PANDELARA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ekonomi ve çalışma yaşamının temel kavramlarını tanıtmak, sözlü ve yazılı iletişimde kullanılan terim ve cümle kalıplarını öğretmek.

İçerik

Yunanca'nın sentaks ve gramer kuralları detaylı olarak anlatılmakta, Yunanca cümle çeşitleri, bu cümlelerde yer alan temel ve yardımcı öğeler, sözcük öbekleri ve bunların cümle içindeki görevleri, birbiriyle olan ilişkileri, dizilişleri, yan cümle türleri, bunların bağlanış şekilleri ve bağlaçlar tanıtılmakta, değişik cümle modellerinden örnekler üzerinde çalışmalar ve alıştırmalarla konunun pekiştirilmesi sağlanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, tartışma, grup çalışması, soru-cevap çalışması

Kaynaklar

Sigalos İlias-Filippos Stamou (2001), Syntaktiko Tis Neas Ellinikis, Savvalas Publications.Kanda S.- Mpasli G.,(1982), Askiseis Syntaktikou, Athens, Pataki Publications.Triantafillidis M., Neoelliniki Grammatiki, OEDB Publications.Giannakopoulos P.E.,(1991), Syntaktiko Tis Neoellinikis Glossas, Athens, D.N.Papadima Publications .Syntaktiko Tis Neas Ellinikis. Athens, O.E.D.B.Publications .Arnaoutis N.,(1995), Syntaktiko Tis Neoellinikis Dimotikou. Athens, Spoudi Publications

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024