ÇAĞDAŞ YUNANCA KONUŞMA I

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ YUNANCA KONUŞMA I Kod CYDE1040
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İRİNİ SARIOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin kendilerini Yunanca anlatabilmelerini sağlamak amacıyla okuma, anlama, dinleme ve konuşma alıştırmaları yaptırmak ve Yunanca sözlü anlatım edimleri kazandırmaktır.

İçerik

Bu derste öğrencilerin kendilerini Yunanca anlatabilmelerini sağlamak amacıyla okuma, anlama, dinleme ve konuşma alıştırmaları yaptırılır. Çeşitli iletişim durumlarını yansıtan karşılıklı konuşmalar yardımıyla, Yunanca sözlü anlatım edimleri kazandırılır. Öğrencilerin konuşma becerilerinin daha çok geliştirilmesi amaçlanır. Çeşitli konular üzerinde kendilerini rahat bir biçimde anlatabilmeleri amacıyla, seçilecek konular üzerinde rol oyunları düzenlenir. Bu oyunlarda öğrencilerin kullanabilecekleri söz örnekleri ve sözcükler önceden hazırlanarak öğrenilmeleri sağlanır.

Öğretim Yöntemleri

Konuşma, tartışma soru-cevap, grup çalışması

Kaynaklar

Ellinika me tin Parea mou,OEDB,Atina,1999 Pragmata kaı Grammata/ Epipedo 1,2,3,4,EDİAMME(Ergastirio Diapolitismikon kaı Metyanasteutıkon Meleton),2004 Ta Ellinika os Deuteri Glossa, Aristotelio Panepistimio Thessalonikis-İnstituto Neoellinikon Spoudon,Dionissios Tanis,Selanik,1996 Elliniki Glossa,G.Babiniotis,Atina,1995

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024