SOSYAL TABAKALAŞMA

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL TABAKALAŞMA Kod SOBHP318
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AYŞEN ŞATIROĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyolojide toplumsal tabakalaşma, sınıf ve eşitlik/eşitsizlik konularının nasıl farklı şekillerde ele alınıp çözümlendiğini incelemektir. Ayrıca güncel gelişme ve farklılaşmaları da ele almak amaçlanmaktadır.

İçerik

Ders, temel kavramlardan ve kuramlardan başlayarak , sınıf-tabaka, statü-sınıf, yeni orta sınıf, hayat tarzı ve gelir-eğitim-meslek etkenlerine bağlı olarak toplumda ortaya çıkan bireysel ve grupsal farklılaşmaları inceleyecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı-tartışma

Kaynaklar

Ahmet Zeki Ünal, Toplumda Tabakalaşma ve Hareketlilik, Birleşik Yayınevi Lürfi Sunar (ed), Türkiye'de Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Matbu Kitap Ali Şimşek, Yeni Orta Sınıf, L&M Yayıncılık Randall Collins, Sosyolojide Dört Gelenek, Sentez Yayınları M. Ecevit, F. Güneş (ed), Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik, Anadolu Üniversitesi Yayınları Mills, Toplumsal Tabakalaşma Sosyolojisi, SBF dergisi, 1964, c:19, s:3 F. Karakaya, Son Klasik İlk Modern P.A. Sorokin ve Toplumsal Hareketlilik, Sosyoloji Dergisi, 36 Bryan Turner, Klasik Sosyoloji, İletişim Yayınları Bryan Turner, Statü, Doruk Yayınları Bryan Tuner, Eşitlik, Dost Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024