YAŞAM BOYU DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı YAŞAM BOYU DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİM Kod PSKL2012
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞERİFE SEMA KARAKELLE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimsel süreçleri incelemek için temel bir bakış açısı edinmelerini ve bu süreçlerin bazı uygulamalı konulardaki sonuçlarını değerlendirmelerini sağlamaktır.

İçerik

Bu derste, insanların diğerleri ve kendi ile kurduğu etkileşimler, bu etkileşimlerin ve bu etkileşimler doğrultusunda insanın yaşam boyu değişimi gözden geçirilecektir. Bu çerçevede akran ilişkileri ve erken dönemde gelişen sosyal davranışlar; ebeveynlerle ilişkiler; duyguların düzenlemesi ve benlik/kendilik gelişimi incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler sözlü anlatım, soru cevap ve tartışma teknikleri kullanılarak işlenecektir.

Kaynaklar

Miller, P.H. (2008). Gelişim psikolojisi kuramları. Ankara: İmge Kitabevi. Santrock, R. (2015). Yaşam Boyu Gelişim. İstanbul: Nobel yayınları Sayıl, M. ve Selçuk, B. (2017). Ana babalık kuram ve araştırma içinde. İstanbul: Koç Üniversitesi Yayınları. Sümer, N., Gündoğdu, E. ve Körpe, E. (2010). Anne-Baba Tutum ve Davranışlarının Psikolojik Etkileri: Türkiye’de Yapılan Çalışmalara Toplu Bakış. Türk Psikoloji Yazıları, 13, 42-59. Boyacıoğlu, İ. (2018). Bağlanma ve Hatırlama: Benlik, Duygu ve Dikkat Süreçlerinin Rolü. S. Gülgöz, B. Ece, & S. Öner (Eds.), Hayatı Hatırlamak: Otobiyografik Belleğe Bilimsel Yaklaşımlar (s.201-221). İstanbul: Koç Üniversitesi Yayınları Bateson, P. & Martin, P. (2014). Oyun, Oyunbazlık, Yaratıcılık ve İnovasyon. İstanbul: Ayrıntı Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024