YUNAN DİLİ GRAMERİ IV

İzlence Formu

Ders Adı YUNAN DİLİ GRAMERİ IV Kod EYDE2088
Kredi 6 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 6
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. Dr. EMEL KARAYEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin, dilbilgisi kurallarını öğrenirken Yunan dilinin cümle yapısına ve ifade biçimlerine alışmaya başlamaları ve temel kelime hazinesine sahip olmaları amaçlanır. Esas amaç, öğrencileri Eski Yunanca orijinal metinleri okumaya hazırlamaktır.

İçerik

Bu ders, Yunan Dili Grameri 3 dersinin devamı niteliğindedir. Eski Yunancanın temel dilbilgisi kuralları, Attike lehçesi esas alınarak, cümle çevirileri ve basitleştirilmiş metinler aracılığıyla öğretilmeye devam edilir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım; cümle analizi ve çevirileri; Yunanca aksan ve telaffuz için okuma ve dinleme; soru-cevap yoluyla kelime ve anlam seçimi üzerine tartışma. Görsel sunumlardan yararlanılarak anlatılan her dersin notu öğrencilere basılı olarak verilir; böylece öğrenci not tutmaktan çok dersi dinleyip ona katılabilir.

Kaynaklar

Filiz Cluzeau, Yunan Dili Grameri (yayımlanmamış ders notları). Jean-Victor Vernhes, Hermaion. Initiation au Grec ancien, Paris: Éditions Ophrys 2003. Jean-Victor Vernhes, Hermaion. Discovering Ancient Greek Step by Step: A New and Efficient Method with keys for selected exercises, Paris: Éditions Ophrys 2009.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024