LATİNCE KOLAY HİKAYELER II

İzlence Formu

Ders Adı LATİNCE KOLAY HİKAYELER II Kod LADE0006
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi PELİN ERÇELİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Latincedeki tüm isim ve sıfat gruplarının, tüm fiil gruplarının ve haber kipindeki çekimlerin öğrenilmesini sağlamak, öğrencilerin Latince sözcük dağarcığını genişletmek, Latinceden Türkçeye, Türkçeden Latinceye çeviri yapabilme becerisini geliştirmek.

İçerik

Latincenin biçim bilgisi ve cümle bilgisine ilişkin alıştırmaların yanı sıra cümle ve kısa metin çevirilerinin de yapıldığı bir gramer dersi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru - cevap.

Kaynaklar

Demiriş, B., Latince Fiil Çekimleri, TB Yayıncılık, İstanbul, 2009 Gaffiot, F.:, Le Grand Gaffiot: Dictionnaire Latin-Français, Nouvelle éd. revue et augm., Hachette, Paris, 2000 Jones, P.V., Sidwell, K.C., Reading Latin. Grammar, Vocabulary and Exercises, CUP, Cambridge, 1986 Kabaağaç, S., Alova, E., Latince Türkçe Sözlük, Sosyal Yayınlar, İstanbul, 1995 Ko, M. v.d., La déclinaison et la conjugaison latines, Hachette, Paris, 2000 Öktem, F., Uygulamalı Latin Dili, Multilingual, İstanbul, 2006 Vardar, B., v.d., Dilbilim ve Dilbigisi Terimleri Sözlüğü, TDK, Ankara, 1980 Wheelock, F.M., Lafleur, R.A., Wheelock’s Latin, HarperCollins, New York, 2005

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024