ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ Kod TUIS4095
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. RIZA DEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, insan kaynakları yönetiminin temel bir fonksiyonu olan ücret yönetimi hakkında öğrencilere bilgi sunmaktır.

İçerik

Ücret ve Ödül Kavramlarının Tanımı, Ücretle İlgili Diğer Kavramlar, Ücretin Önemi, Ücret Tatmini ve Motivasyon Teorilerinde Ücret, Ücret Yönetimi Sistemi ve Süreci, Ücret Strateji ve Politikaları, Ücretlemede Etkili Diğer Çevresel Faktörler, Piyasa Ücret Araştırmaları ve Sonuçlarının Kullanımı, Kişiye Dayalı Ücret Yapılarının Oluşturulması, İş Değerlemesi ve İş Değerleme Yöntemleri, İşe Dayalı Ücret Yapılarının Oluşturulması, Zamana Dayalı Ücret Sistemleri, Özendirici Ücret Sistemleri, Özel İşgören Gruplarının Ücretlendirilmesi, Performansla İlişkili Ücretleme, Ödev Sunumları

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı, örnek olaylar, sunumlar, tartışmalar

Kaynaklar

İsmail Durak Ataay, "İş Değerleme", Cavide Uyargil vd., İnsan Kaynakları Yönetimi (içinde), Yenilenmiş 7. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2015. İsmail Durak Ataay ve Ahmet Cevat Acar, "Ücret Yönetimi", Cavide Uyargil vd., İnsan Kaynakları Yönetimi (içinde), Yenilenmiş 7. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2015. Ahmet Cevat Acar, İşletmelerde Ücret Yapısının Oluşturulması ve Bir Uygulama, Literatür Yayınları, İstanbul, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024