MAKRO EKONOMİ

İzlence Formu

Ders Adı MAKRO EKONOMİ Kod TUIS1071 B
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AZİZE ŞAHİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste ekonominin temel ilkeleri, arz ve talebin piyasa güçleri, elastikiyet ve uygulaması, talep ve devlet politikaları, firma davranışı ve endüstrinin organizasyonu; üretimin maliyeti, rekabetçi piyasalarda firmalar, monopol, monopolcü rekabet ve oligopol piyasaları açıklanarak öğrencilerin ekonomi mantığını kavramaları ve düşünce tarzını anlamaları sağlanır.

İçerik

Bu ders ekonominin temel ilkelerini arz ve talebin piyasa güçlerini, elastikiyet ve uygulamasını, talep ve devlet politikalarını, firma davranışını ve endüstrinin organizasyonunu; üretimin maliyeti, rekabetçi piyasalarda firmalar, monopol, monopolcü rekabet ve oligopol piyasalarını kapsar.

Öğretim Yöntemleri

Her dersin sunum ve açıklama kısmında, öğrenciler derse katılım ve problem çözme konusunda teşvik edilir.

Kaynaklar

Daron Acemoğlu, Makroekonomi, Beta Basım D.Begg, S.Fischer and R.Dornbusch, London, Economics Sixth Edition, The Mc Graw-Hill Companies, London N.Gregory Mankiw, Macroeconomics Fourth Edition, Worth Publishers Dornbusch, Fischer and Startz, Macroeconomics Eighth Edition (International edition), Irwin / Mc Graw-Hill Andrew B. Abel, Ben S. Bernanke and Dean Croushore, Macroeconomics, Pearson Addison Wesley

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024