YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI VE TOPLAM KALİTE YÖNETİ

İzlence Formu

Ders Adı YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI VE TOPLAM KALİTE YÖNETİ Kod TUIS4008
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. CEM CÜNEYT ARSLANTAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Günümüzde globalleşme, haberleşmenin hızlanması, bilginin önem kazanması, bilgi işleme teknolojisinin gelişmesi, tüketicilerin daha bilinçli hale gelmesi, insan unsurunun her şeyden önemli bir varlık olarak ortaya çıkması gibi bir çok unsur, yeni bir yönetim düşüncesini ve organizasyonların yapılandırılmasını etkilemiştir. Bu gelişmeler yönetim ve organizasyon konuları ile ilgili yeni kavram, teknik ve uygulamaları ortaya çıkarmıştır. Bu derste yeni yönetim ve organizasyon anlayışını oluşturan kavram ve uygulamaların Toplam Kalite Yönetimi Anlayışı ile başlayarak ele alınması amaçlanmıştır.

İçerik

Günümüz iş dünyasında kalite odaklı üretim anlayışında önem kazanan kalite, hız, maliyet, satış sonrası hizmetler, esneklik ve çalışanların katılımı gibi kavramlar, etkileşimleri ve ortaya çıkan yapı bu derste incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, Örnek olay tartışmaları, İşletme oyunları, Film izleme

Kaynaklar

Bakan, İ., Çağdaş Yönetim Yaklaşımları, Beta Basım Yayım Dağıtım Koçel, T., İşletme Yöneticiliği, Arıkan Basım Yayın Dağıtım Pekdemir, I., İşletmelerde Kalite Yönetimi, Beta Basım Yayım Dağıtım Çetin, C., Akın, B. Ve Erol, V., Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi, Beta Basım Yayım Dağıtım Şimşek, H., Toplam Kalite Yönetimi, Seçkin Yayıncılık

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024