TEMEL MATEMATİK I

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL MATEMATİK I Kod TUIS1052 D
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi LATİFE SİNEM SARUL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletme problemlerinin çözümünde matematik temel kavram ve fonksiyonlarının kullanılması ve uygulanması sağlanmakta, verilerin ve problem sonuçlarının işletme karalarında yorumlanabilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Temel Matematik dersinin içeriği Sayılar, Bağıntı ve Fonksiyon Kavramı, Polinom ve Doğrusal Fonksiyonlar, Kartezyen Koordinat Sistemi, Doğrusal Denklemler ve Eşitsizlikler, Doğrusal Fonksiyonların Grafikleri, Doğrunun Eğimi, Arz ve Talep Denklemleri, Pazar Denge Noktası Analizi, İkinci Derece Fonksiyonlar, İkinci Dereceden Denklem ve Eşitsizlikler, Toplam Gelir, Toplam Maliyet, Ortalama Maliyet, Başabaş Analizi, Üstel ve Logaritmik Fonksiyonlar, Türev, Değişim kavramı, Marjinal Analiz, Elastikiyet, Fonksiyon Grafiklerinin Çizimi konularıdır. Bu derste sözkonusu teorik konular öğretilmekte ve aynı zamanda bu konuların işletmeciler ve işletmeler açısından önemli, uygulamaları ele alınmaktadır

Öğretim Yöntemleri

Dersler haftada iki saat teorinin anlatımı ve iki saat öğrenilen teoriyle ilgili uygulamalı problemlerinin çözümünün yapıldığı uygulama olarak iki kısımdan oluşmaktadır.

Kaynaklar

E. Haussler, R. S., Paul ; R. J. Wood, “Introductory Mathematical Analysis for Business, Economics and the Life and Social Sciences” M.Erdal Balaban, “Temel Matematik ve İşletme Uygulamaları” Ergün Eroğlu, “İşletme, İktisat ve Sosyal Bilimler İçin Matematik”

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024