YÖNETİM MUHASEBESİ

İzlence Formu

Ders Adı YÖNETİM MUHASEBESİ Kod INIS3079 A
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. NERGİS NALAN YAKAR YURTTAŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletme amaç ve hedeflerinin belirlenmesinde, belirlenen amaç ve hedeflere ulaşılmasında sorumluluk üstlenmiş kişilerin muhasebe sistemlerinden yararlanarak alacakları kararları etkileyen bilgileri ve bu bilgileri oluşturmada yararlanılacak muhasebe temel kavramlarını, maliyetleme sistemlerini ve başarı değerlemesi ve stratejik yönetim hedefleri için yararlanılabilecek modern yöntem ve tekniklerini teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere aktarmaktır. Öğrenciden teorik derslerden sonra verilen uygulamalı örnekler ile derse katılımı, problem çözme yeteneğini geliştirmesi, işlem üzerinde işlem yapma, akıl yürütmesi beklenecektir.

İçerik

Bu ders, öğrencilerin maliyet muhasebesi bilgilerini; operasyonları planlama, faaliyetleri kontrol etme ve performans değerleme gibi karar verme süreçlerinde kullanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Kuramsal, Uygulama

Kaynaklar

Maliyet Muhasebesi: İlkeler ve Uygulama; Prof.Dr. Nasuhi Bursal, Prof.Dr. Yücel Ercan, Der Yayınları, 10. Baskı, İstanbul, 2010. Uygulamalı Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, Prof.Dr. Ersin Güredin, Prof.Dr. M. Sema Ülker, Dr. Ertuğrul Burgazlıoğlu, Arıkan Yayınları, 5. Baskı, İstanbul, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024