YÖNETİM EKONOMİSİ

İzlence Formu

Ders Adı YÖNETİM EKONOMİSİ Kod INIS4818 A
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. AZİZE ŞAHİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yönetim Ekonomisi, ekonomik ilkelerin ve metodolojilerin kuruluşlardaki kilit yönetim kararlarına uygulanması ile ilgilidir. Bir organizasyonun faaliyet gösterdiği dış ticaret ortamını daha iyi anlamak yanında, organizasyonun amaçlarını desteklemek için ilkeler de sağlar. Dersin temel amacı, araçlar geliştirmektir.

İçerik

Yönetim Ekonomisi, firmalar ve kuruluşlardaki kilit yönetici kararlarına uygulanan ekonomik ilke ve metodolojileri inceler. Organizasyonun, bir firma içindeki çıkar çatışmalarının yanı sıra üretimin çıktısını alma ve kapatma kararlarını anlamanın arka planını sağlar. Ders bu öğrenmeyi, stratejik davranış ve küresel ekonomileri vurgulayan bir bağlamda sağlar. Konular, yönetim karar verme, arz ve talep, ampirik yöntemler, firmanın organizasyonu ve hedefleri, rekabet ve tekel, piyasa gücü ile fiyatlandırma, oligopol, oyun teorisi, belirsizlik ve küresel ticaretin ekonomik temellerini kapsar.

Öğretim Yöntemleri

Ders, ders, sınıf içi yürütülen deneyler, uygulama sorunları, vaka analizi tartışması gibi çok yönlü öğretim yaklaşımlarına dayanacaktır. Tüm oturumlar etkileşimli.

Kaynaklar

Microeconomics: Theory and Applications with Calculus Plus MyEconLab with Pearson eText Managerial Economics: An Analysis of Business Issues, 3/E Howard Davies, Hong Kong Polytechnic; Pun-Lee Lam, Hong Kong Polytechnic

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024