ARŞİVLERDE ARAŞTIRMA HİZMETLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ARŞİVLERDE ARAŞTIRMA HİZMETLERİ Kod BIBY4064
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. RIFAT GÜNALAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Artırmacılara sağlanan arşivsel hizmetler arasında belgelerin kullanımını teşvik etmek, araştırmacıları etkin olarak yönlendirme ve bilgilendirme, belgelerin erişilebilir olmasını sağlama ve geleceğe yönelik program yönergelerini ve önceliklerini belirlemeye yardımcı olacak araştırma araçlarını hazırlamak.

İçerik

Araştırmacıların ülkemizdeki arşivlerden en etkili bir şekilde yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla araştırma danışmanlık ve hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlamak, araştırmacılara karşı olan sorumlulukla araştırma çabalarına yardımcı olacak her türlü araç ve gereçin hazırlanması ve değerlendirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Doğrudan anlatım, Power Point sunumlarıyla anlatım, Soru-cevap, Ödev hazırlama ve sunma

Kaynaklar

Ders Kitabı: Arşivsel Girişim, Bruce w. Dearstyne, çev: Mustafa Akbulut, A.Oğuz İcimsoy. Keeping Archives, Judith Ellis, second edition. Arşiv ve Arşivcilik Bilgileri, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi Dairesi Başkanlığı, Ankara 1980. Uluslararası Türk Arşivleri Sempozyumu (Tebliğler-Tartışmalar), Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü yay., Ankara, 2006. Yardımcı Ders Kitapları ?Başbakanlık Osmanlı Arşivi Rehberi, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü yay., İstanbul, 2000. ?I. Milli Arşiv ޞurası Tebliğler Tartışmalar, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü yay., Ankara, 1998. ?Arşiv ve Arşivcilik Bibliyografyası, Başbakanlık yay., Ankara, 1978.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024