BİLGİ HİZMETLERİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİ HİZMETLERİ Kod BIBY2016
Kredi 1 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HÜLYA DİLEK KAYAOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kütüphane ve diğer bilgi merkezlerinde verilen teknik hizmetleri ve yararlandırma hizmetlerine ilişkin temel kavram, ilke ve süreçler incelenmektedir. Bilgi merkezi hizmetlerindeki iş akışı süreci manuel ve bilgisayara dayalı sistemler biçiminde ayrı ayrı incelenmektedir.

İçerik

Tür ayrımı yapmaksızın tüm kütüphane ve enformasyon merkezlerinde verilen teknik ve yararlandırma hizmetlerine ilişkin temel kavram ve ilke ve süreçler incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sunum; soru cevap

Kaynaklar

Bloomberg, Marty ve G. Edward Evans. Kütüphane Teknisyenleri için Teknik Hizmetlere Giriş. Çev. Nilüfer Tuncer. Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği,1989 Ergen, Bülent. Bilgi Hizmetlerinin Değerlendirilmesi. 2008. Tez(Doktora) İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Katz, William. Introduction to Reference Work .8th ed. Boston: McGraw- Hill,2002 Keseroğlu, Hasan. Kataloglama Kuralları: Örnekleri ile Anglo Amerikan Kataloglama Kuraları 2 İstanbul: İ.Ü.Edebiyat Fak, (Katalog Türleri) Pakin, Erol. “Sınıflama Sistemlerinden Hangisi Seçilmelidir” Kütüphanecilik Dergisi Belge Bilgi Kütüphane Araştırmaları sayı.1(1987) s.157-161;

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024