ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Kod HAIT1250
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER SEZER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilere, kendi iletişim biçimlerini ve kendilerinin iletişimde güçlü ve gelişime açık yönleri hakkında farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca; edindikleri etkili iletişim becerileri sayesinde hem kişisel hem de kurumsal başarılarını artırmak hedeflenmektedir. Ders; öğrencilerin iletişim alanıyla ilgili düşünme, analiz etme ve tartışma yetilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Dersin içeriği; İletişimin tanımı, unsurları ve özellikleri, kullanlan dil, kendini tanıma, etkili dinleme ve geri bildirim, iletişimi engelleyen ve kolaylaştıran etkenler , duyguların iletişimde rolü ve kullanılması, etkili iletişim teknikleri, iletişimde çatışma ve önlenmesi, kurum içi iletişiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, iletişim uygulamaları ve iletişimin diğer disiplinlerle olan ilişkilerin benimsenmesini kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, uygulama

Kaynaklar

Güngör, Nazife (2011) İletişime Giriş, Ankara: Siyasal Kitabevi Gürüz, Demet & Eğinli, T. Ayşen (2008) İletişim Becerileri, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım Demiray,U. 2008; Etkili İletişim, Ankara: Pegem Akademi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024