PAZARLAMA KANALLARI YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı PAZARLAMA KANALLARI YÖNETİMİ Kod PZLM7047
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEMA KURTULUŞ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Pazarlama kanalları, kanal yönetimi hakkında temel bilgi sağlamak, perakendecilik türleri ve faaliyetleri konusunda ileri düzeyde bilgilendirmede bulunmak.

İçerik

Bu ders kapsamı çerçevesinde öncelikle pazarlama kanalları üzerinde durulacak, kanaldaki ilişkiler ve kanal yönetimi konularına değinilecektir. Daha sonra ise çeşitli perakendecilik türleri ve bunların yönetimi üzerinde durulacaktır. Bu kapsamda mağazacılık ve mağaza dışı yapılan perakendecilik faaliyetleri ile ilgili konulara değinilecek; yapılan uygulamalar çeşitli yönleri ile tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders gerek teoriden gerekse uygulamadan verilecek örnekler yardımıyla, öğretim üyesinin temel konuları öğrenci ile birlikte oluşturulan bir tartışma ortamında anlatmasının yanı sıra; konularla ilgili olarak vak?a tartışmalarının da ele alınmasını kapsayacak şeklinde yürütülecektir. Ayrıca dönem sonunda katılımcı gruplarının hazırlayacağı projelerin de sınıfta sunumu ve tartışılması ele alınan teorik bilgilerin uygulamaya yansıması açısından irdelenecektir.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024