FEN KONULARININ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı FEN KONULARININ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİMİ Kod FBED9025
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÖMER ÇAKIROĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Laboratuar sıkıntısı ve yetersizliğinde, fizik konu ve deneylerini sanal ortamda sunulması planlanmaktadadır. Sanal ortamda tekli ve çoklu grafik çizimleri, hata okları, grafik çizim ve yorumları işlenecektir. Teorik bağıntılara dayalı hesaplamalar yapılarak ve deney grafikleri temel alınarak, bunların simülasyon deneyleri ile uyumluluğu sanal ortamda çizdirilecektir.

İçerik

Fen/Fizik öğretiminde word, oregano ve excel gibi programların kullanımı, laboratuar verileri kullanılarak bu programlarla tekli, çoklu grafik çizimleri, grafiklerde hata okları ile mükemmel ve doğru verilerin belirlenmesi ve grafiklerin yorumlanması ve grafiklere model uyarılması. Basit simülasyonlar (benzetimler). Ölçmede hata türleri. Ölçmeden kaynaklanan hataların nedenleri. Temel istatistik, aritmetik ortalama, Standart sapma. Aritmetik ortalama Internet ortamında Java eğitim programlarından faydalanma.

Öğretim Yöntemleri

"Sunuş yoluyla öğrenme, Bilgisayar destekli eğitim, Tartışma yöntemi,Problem çözme ve karar verme yolu ile öğrenme"

Kaynaklar

Yaşar Ersoy, Gürcan Uzal , Aytekin Erdem, Fen/Fizik Öğretimi 1, Pegam Yayınları Neşet Demirci, Bilgisayarla Etkili Öğrenme Stratejileri ve Fizik Öğretimi, Pegam Yayınları Karen Louise Fry, A computer-based simulation for physical education curriculum planning

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024