PAZARLAMADA YÖNETİMSEL KARARLAR

İzlence Formu

Ders Adı PAZARLAMADA YÖNETİMSEL KARARLAR Kod PZLM9062
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AHMET KEMAL ŞEKERKAYA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; öğrencilerin bilimsel bir çalışmayı bir araştırmacı gözüyle inceleyebilmelerini ve kendi araştırma tekliflerini geliştirebilmelerini sağlamaktır.

İçerik

Ders kapsamında, ileri araştırma teknikleri derinlemesine incelenecektir. Bu incelemenin ardından katılımcıların bireysel olarak, daha önce tamamlanmış olan doktora tezlerini bir araştırmacı gözüyle irdelemeleri, yorumlamaları ve yeni potansiyel araştırma önerileri geliştirmeleri beklenmektedir. Dersin son bölümünde ise katılımcıların ilgilendikleri alanda bir araştırma konusu teklifi geliştirmesi beklenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, sunumlar, makale tartışmaları

Kaynaklar

-Mahir Nakip, “Pazarlama Araştırmaları: Teknikler ve (SPSS Destekli) Uygulamalar, Seçkin Yayıncılık -Kemal Kurtuluş, “Araştırma Yöntemleri”, Türkmen Kitabevi -Şeref Kalaycı, SPSS Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikleri, Asil Yayın. -Jill Collis ve Roger Hussey, “Business Research: A Practical Guide for Undergraduate and Postgraduate Students” -Hair, Joseph F., Rolph E. Anderson, Ronald L.Tatham ve William C. Black, “Multivariate Data Analysis”, Prentice Hall International Inc.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024