AV VE YABAN HAYATI HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı AV VE YABAN HAYATI HUKUKU Kod ORMU4010
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. OSMAN DEVRİM ELVAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Orman Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerine, av, avcılık ve yaban hayatı ile ilgili, temel hukuk bilgilerini ve bunu uygulamada nasıl kullanacaklarını öğretmektir.

İçerik

Av, Avcı,Avlak Ve Avcılık Kavramları, Av Hukukunun Gelişimi Av Ve Yaban Hayatı Konusunda Türkiye'nin Taraf Olduğu Uluslar arası Sözleşmeler, ABD'de Durum Avrupa Birliği Av Ve Yaban Hayatı Mevzuatı, 1982 Anayasası Kara Avcılığı Kanunu, Su Ürünleri Kanunu, Av Suçlarının Takibi, Av suçlarının Takibinde Yetki Meselesi, Suç Tutanağının Düzenlenmesi Ve Hukuki Niteliği, Av Suçları, Av Yasağı Döneminde Avlanmak, Avı Yasaklanan Av hayvanlarını Avlamak, Av Hayvanlarının Yuvalarına ve Yumurtalarına Zarar Vermek, Yasak Yöntemle Avlanmak, Kaçak Av Hayvanı Bulundurma ve Ticaretini Yapma, Hayvanları Koruma Kanunu esasları, yasakları, yaptırımları

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, ödev

Kaynaklar

1- Sedat AYANOĞLU, Yusuf GÜNEŞ, Orman Suçları Ders Kitabı, 2004. İ.Ü. Yayını 2- Yusuf GÜNEŞ, Aynur AYDIN COŞKUN, 2008, Wildlife Laws of Turkey: in Wildlife Laws Conflicts and Resoluitons edited by Raj PANJWANI, 2008, American Bar Association Pres. 3- Yusuf GÜNEŞ, Av ve Yaban Hayatına Karşı İşlenen Suçlar ve Kabahatler: Mukayeseli Hukuka Dayanan Bir Analiz, 2008. İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi, A Serisi, Cilt:59, Sayı:2. 4-Elvan D., Yaban Hayvanlarının Kişinin Can Ve Mal Güvenliğini Tehdidine Yönelik Hukuki Bir Analiz, Orman ve Av Dergisi Eylül-Ekim Sayı 5, 2008 5-Elvan D., A Framework for Ecological Risk Assessment of Mining Activity in Wildlife Areas (WAR Method) IUFRO 9.06.00 – Forest Law And Environmental Legislation 14th International Symposium-Minsk- Belarus 6- Aynur AYDIN COŞKUN, 2008. Merkez Av Komisyonu Yapısı ve İşleyişinin Hukuksal Değerlendirmesi. 7-Coşkun,A., Elvan D., Yaban Hayatı Yönetiminde Hukukun Yeri Ve Önemi, International Wildlife Management Education Symposium, Istanbul, 2002. 8-Elvan D., Kara Avcılığı Mevzuatının Uluslararası Sözleşmeler Karşısındaki Durumu, 3. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi,İstanbul, 2002. 9-Elvan D., Küçükak, B., The Regulatıons Regardıng Wıldlıfe In Turkısh Legal System, 30th International Forestry Student Symposium, Indonesia, 2002.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024