ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ Kod EGYD7005
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYŞE ESRA ASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İş hayatındaki bireylerin verimini ve doyumunu arttırmak doğrultusunda gerekli bilgi ve becerileri kazanmasını sağlamak, kariyer yaşamları boyunca kişisel gelişimlerini sürdürmeleri ve kurumunun hedeflerine ulaşması gelişmesi doğrultusunda gerekli konularda inceleme ve araştırma yapmak bu dersin amaçları arasındadır.

İçerik

Örgütsel psikoloji dersi, çalışma hayatındaki bireyin kişilsel gelişimi ve örgütün sağlıklı bütümesi ve gelişmesi için gerekli olan işletme ve psikoloji konuları hakkında bilgi vermek ve öğrencileirn araştırma yapmasını bilimsel rapor formatında sonuçlarını hazırlama bilgi ve becerisni öğrencilere kazandıracak konuları kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf içi tartışma, sunu yöntemi, proje uygulaması

Kaynaklar

Aslan, A.Esra . (Editör) (2002). Örgütte Kişisel Gelişim. Ankara: Nobel Yayınları. ISBN:975-591-350-5 Deniz S. Önes Handan Kepir Sinangil Neil Anderson . (2009). Endüstri, İş ve Örgüt Psikolojisi El Kitabı -1. Cilt ve 2. Cilt. İstanbul: Literatür Yayıncılık ve Dağıtım. ISBN: 9789750404764 Edgar H. Schein. ( 2002). Örgütsel Kültür. Çev. Atilla Akbaba. Dokuz Eylül Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(3): Wilson, Fiona M. (2009). Organizational Behaviour : A Critical Introduction. London: Oxford University Press. Locke, Edwin A. (Editor) (2009). Handbook of Principles of Organizational Behavior: Indispensable Knowledge for Evidence-Based Management.2nd Edition. John Wiley Publication.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024