FEN EĞITIMINDE TEMEL KIMYA KAVRAMLARI

İzlence Formu

Ders Adı FEN EĞITIMINDE TEMEL KIMYA KAVRAMLARI Kod FBED7015
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA GÜLAY KIRBAŞLAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencinin temel kimya kavramlarını üst düzeyde incelemesi ve bu konularla fen ve teknoloji dersi içeriğinin ilişkilendirilmesi amaçlamaktadır.

İçerik

Madde, atom, element, bileşik, molekül, periyodik çizelge, metaller, ametaller, fiziksel ve kimyasal değişim, kimyasal bağlar, moleküller arası çekim kuvvetleri, sıvılar ve katılar, karışım, çözelti, çözünme, kimyasal reaksiyonlar gibi kimyanın temel kavramlarının incelenmesi; 4.-8. sınıf İlköğretim Fen ve Teknoloji Programlarındaki kimya konularıyla ilişkilendirilmesi, kimya kavramlarının bilimsel anlamı ile günlük hayattaki kullanımlarının karşılaştırılması.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Araştırma, İnceleme, Bilgisayar destekli eğitim, Soru-cevap, Tartışma

Kaynaklar

R.H.Petrucci, W.S.Harwood, F.G.Herring (Çeviri Editörleri: T.Uyar ve S.Aksoy), (2002), Genel Kimya İlkeler ve Modern Uygulamalar I, Palme Yayıncılık, Ankara. -R.Chang, (Çeviri Editörleri: A.B. Soydan ve A.Z. Aroğuz), (2000), Fen ve Mühendislik Bölümleri İçin Kimya, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş.,İstanbul. -C.E. Mortimer (Çeviri Editörü: T. Altınata), (1997), Modern Üniversite Kimyası I, Çağlayan Basımevi, İstanbul. -Genel Kimya I, F.Gülay Kırbaşlar, Ders Notları, 2009, İstanbul. -Fen ve Teknoloji İkinci kademe Milli Eğitim ders kitapları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024