SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Kod VTRN3109
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÖMER ÇETİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilere süt ve süt ürünlerinin hijyeni, üretimi ve teknolojisiyle ilgili detaylı bilgileri vermek

İçerik

Dersi alan öğrenciler çiğ sütün elde edilişi, muhafazası, işlenişi ve ürünlere dönüştürülmesi konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip olur

Öğretim Yöntemleri

Ders, power point sunum ve video gösterimi ile desteklenerek teorik olarak verilir. Bu derse ait uygulamalar Klirik ve Gıda Uygulamaları adı altında ayrıca verilir.

Kaynaklar

1-Süt ve Süt Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi Prof.Dr.Turan İNAL 2- Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr.Cenap TEKİNޞEN 3-Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr.Turan İNAL, Prof.Dr.Özer ERGÜN

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024