Ders Adı | SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ | Kod | VTRN3109 |
Kredi | 2 | AKTS | 2 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. ÖMER ÇETİN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Öğrencilere süt ve süt ürünlerinin hijyeni, üretimi ve teknolojisiyle ilgili detaylı bilgileri vermek
Dersi alan öğrenciler çiğ sütün elde edilişi, muhafazası, işlenişi ve ürünlere dönüştürülmesi konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip olur
Ders, power point sunum ve video gösterimi ile desteklenerek teorik olarak verilir. Bu derse ait uygulamalar Klirik ve Gıda Uygulamaları adı altında ayrıca verilir.
1-Süt ve Süt Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi Prof.Dr.Turan İNAL 2- Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr.Cenap TEKİNŞEN 3-Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr.Turan İNAL, Prof.Dr.Özer ERGÜN