ET HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı ET HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ Kod VTRN3108
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÖMER ÇETİN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Beslenmede çok önemli rolü olan et ve et ürünlerinin sağlıklı koşullarda üretilmesi, üretim teknolojileri ve halk sağlığının korunması açısından et ve et ürünlerinin hijyenik açıdan değerlendirilmesi alanlarında öğrencilerin bilgi ve yorumlama kapasitelerinin geliştirilmesi

İçerik

Büyük ve küçükbaş kasaplık hayvan etlerinin ve bunlardan üretilen et mamüllerinin sağlıklı ve güvenilir olma koşulları ile ideal üretim teknolojilerinin açıklanması.

Öğretim Yöntemleri

Barkovizyon eşliğinde görsel anlatım, sözlü tartışma, yazılı ödev ve proje verilmesi

Kaynaklar

YILDIRIM, Y. : Et Endüstrisi, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 4.Baskı, Ankara(1996) UĞUR,M., NAZLI,B., BOSTAN,K. : Özel Besin Hijyeni Ders Notları, İ.Ü. Vet.Fak Yayınları, Yayın No.57, İstanbul (1995) ARSLAN, A. (2013): Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi 2. Baskı. Medipress Matbaacılık Ltd. Şti., Malatya GRACEY, J.F. (1981): Thornton’s MEAT HYGIENE. Bailliere Tindall, London, UK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024