Ders Adı | ET HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ | Kod | VTRN3108 |
Kredi | 2 | AKTS | 2 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. ÖMER ÇETİN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Beslenmede çok önemli rolü olan et ve et ürünlerinin sağlıklı koşullarda üretilmesi, üretim teknolojileri ve halk sağlığının korunması açısından et ve et ürünlerinin hijyenik açıdan değerlendirilmesi alanlarında öğrencilerin bilgi ve yorumlama kapasitelerinin geliştirilmesi
Büyük ve küçükbaş kasaplık hayvan etlerinin ve bunlardan üretilen et mamüllerinin sağlıklı ve güvenilir olma koşulları ile ideal üretim teknolojilerinin açıklanması.
Barkovizyon eşliğinde görsel anlatım, sözlü tartışma, yazılı ödev ve proje verilmesi
YILDIRIM, Y. : Et Endüstrisi, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 4.Baskı, Ankara(1996) UĞUR,M., NAZLI,B., BOSTAN,K. : Özel Besin Hijyeni Ders Notları, İ.Ü. Vet.Fak Yayınları, Yayın No.57, İstanbul (1995) ARSLAN, A. (2013): Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi 2. Baskı. Medipress Matbaacılık Ltd. Şti., Malatya GRACEY, J.F. (1981): Thornton’s MEAT HYGIENE. Bailliere Tindall, London, UK