EGZOTİK HAYVAN PATOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı EGZOTİK HAYVAN PATOLOJİSİ Kod VTRN4167
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FUNDA YILDIRIM
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Egzotik hayvan türlerinin anatomik, fizyolojik ve morfolojik farklılıklarını vurgulayarak bu hayvan türlerinde gelişebilecek viral, bakteriyel, paraziter ve metabolik hastalıkların patogenezisi, makro ve mikroskobik bulgularına ilişkin teorik ağırlıklı bilgi verilmesi amaçlanır.

İçerik

Veteriner hekimlik eğitimi alan öğrencilere egzotik hayvan türlerindeki hastalıkların patogenezi ve bulgularına ilişkin bilgi birikimi edinirken bu hayvan türlerinde karşılaşabilecekleri patolojik durumlar ile pratik deneyim kazanmaları ve uygulama becelerinin gelişimi hedeflenir.

Öğretim Yöntemleri

Kuramsal derslerin yanısıra öğrencinin görsel yorumlama becerilerinin gelişimi için konular ile ilgili power point sılaytlar, makro ve mikro resimler, rutin materyallerden hazırlanmış örnekler değerlendirilir.

Kaynaklar

1- Pathology of laboratory animals, Bernischke, Garner, Jones. 2- Clinical and Diagnostic Pathology, An Issue of Veterinary Clinics: Exotic Animal Practice, Alessandro Melillo. 3- Pathology of Pet and Aviary Birds, Robert E. Schmidt

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024