GIDA GÜVENLİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı GIDA GÜVENLİĞİ Kod VTRN3106
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HARUN AKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İçerik

Ders kapsamında gıda hijyeninin temel prensipleri, gıda kontaminasyonları, gıdalardaki tehlikeler ve korunma, işletme hijyeni ve hijyenik üretim, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda muhafaza yöntemleri ele alınır.

Öğretim Yöntemleri

Ders öğrencilerin interaktif olarak katılımı ile teorik ve pratik olarak verilir. Dönem içinde ödevler verilerek hem spesifik konularda daha fazla bilgi sahibi olmaları hem de kaynak tarama ve değerlendirme becerileri geliştirilir.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024