Ders Adı | GIDA GÜVENLİĞİ | Kod | VTRN3106 |
Kredi | 2 | AKTS | 2 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. HARUN AKSU |
Dersin Veriliş Türü | |||
Ders kapsamında gıda hijyeninin temel prensipleri, gıda kontaminasyonları, gıdalardaki tehlikeler ve korunma, işletme hijyeni ve hijyenik üretim, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda muhafaza yöntemleri ele alınır.
Ders öğrencilerin interaktif olarak katılımı ile teorik ve pratik olarak verilir. Dönem içinde ödevler verilerek hem spesifik konularda daha fazla bilgi sahibi olmaları hem de kaynak tarama ve değerlendirme becerileri geliştirilir.