Ders Adı | GIDA HİJYENİ | Kod | VTRN3105 |
Kredi | 2 | AKTS | 2 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. HİLAL ÇOLAK |
Dersin Veriliş Türü | |||
Öğrenciyi başta hayvansal gıda ürünleri olmak üzere gıda kaynaklı tehlikeler ve mücadele yöntemleri konusunda bilgi sahibi kılmak. Ek olarak gıda mikrobiyolojisi laboratuarının temel ilke ve uygulama tekniklerini aktarmak.
Ders kapsamında gıda hijyeninin temel prensipleri, gıda kontaminasyonları, gıdalardaki tehlikeler ve korunma, işletme hijyeni ve hijyenik üretim, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda muhafaza yöntemleri ele alınır
Dersler teorik olarak verilmektedir. Öğrencilerin interaktif olarak katılımını sağlayacak şekilde Powerpoint sunum ve video gösterileriyle desteklenmektedir. Bu derse ait uygulamalar Anabilim Dalamız laboratuvarlarında Klinik ve Gıda Uygulamaları adı altında ayrıca yapılmaktadır.
Gıda Hijyeni Ders Notları Türk Gıda Kodeksi ve ekleri