GIDA HİJYENİ

İzlence Formu

Ders Adı GIDA HİJYENİ Kod VTRN3105
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HİLAL ÇOLAK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrenciyi başta hayvansal gıda ürünleri olmak üzere gıda kaynaklı tehlikeler ve mücadele yöntemleri konusunda bilgi sahibi kılmak. Ek olarak gıda mikrobiyolojisi laboratuarının temel ilke ve uygulama tekniklerini aktarmak.

İçerik

Ders kapsamında gıda hijyeninin temel prensipleri, gıda kontaminasyonları, gıdalardaki tehlikeler ve korunma, işletme hijyeni ve hijyenik üretim, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda muhafaza yöntemleri ele alınır

Öğretim Yöntemleri

Dersler teorik olarak verilmektedir. Öğrencilerin interaktif olarak katılımını sağlayacak şekilde Powerpoint sunum ve video gösterileriyle desteklenmektedir. Bu derse ait uygulamalar Anabilim Dalamız laboratuvarlarında Klinik ve Gıda Uygulamaları adı altında ayrıca yapılmaktadır.

Kaynaklar

Gıda Hijyeni Ders Notları Türk Gıda Kodeksi ve ekleri

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024