CONTEMPORARY STRATEGIES AND BUSINESS NETWORKS

İzlence Formu

Ders Adı CONTEMPORARY STRATEGIES AND BUSINESS NETWORKS Kod ISYO9004
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU ÜLGEN AYDINLIK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilerin üst yönetim bakış açısıyla strateji geliştirme yetenek ve bilgilerini geliştirmelerini ve bu doğrultuda işletme politikalarını öğrenmelerini sağlamaktır. Ayrıca stratejik yönetim süreci ile birlikte gerekli olan genel terim ve kavramların tanıtılması da bu dersin amaçlarından biridir.

İçerik

Bu ders stratejik yönetim sürecini, işletmenin vizyon ve misyonunun oluşturulmasını, işletmelerde dış ve iç çevre analizinin gerçekleştirilmesini kapsamaktadır. İşletme analizi ile birlikte işletmenin uygulaması gereken stratejilerin belirlenmesi, analizi ve değerlendirilmesini içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Bu derste sınıf tartışmaları ve vaka çalışmaları ile sunumlara katılım zorunludur. Bununla birlikte öğrencilere her hafta derse gelmeden önce hazırlık yapmaları önerilmektedir. Ders ile ilgili işlenecek olan vakalar sınıfta öğrenciler tarafından oluşturulacak olan 5-6 kişilik gruplar halinde hazırlanıp sunulacaktır.

Kaynaklar

-Strategic Management, Concepts and Cases/11th Ed., Fred R.David Pearson,Prentice Hall,2005 -İşletmelerde Stratejik Yönetim, H.Ülgen.; S.K.Mirze, Literatür 2004

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024