ADVANCED QUANTITATIVE RESEARCH METHODS IN MANAGEMENT

İzlence Formu

Ders Adı ADVANCED QUANTITATIVE RESEARCH METHODS IN MANAGEMENT Kod ISYO9002
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MUHSİN MURAT YAŞLIOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Araştırma metotlarındaki bu derste, öğrencinin bilimsel yöntemin mantığı, araştırma tasarımı ve verilerin niceliksel ve istatistiksel analizi ile ilgili olan ancak bunlarla sınırlı olmayan materyalleri ve konuları anlaması amaçlanmaktadır. Öğrencilere çalışma alanlarındaki konularda araştırma yapma fırsatı tanınacaktır. Bu ders, öğrencinin lisansüstü programının geri kalanında bu derste edindiği bilgi ve uygulamaları kullanabileceği bir temel sağlamayı amaçlamaktadır.

İçerik

Derste öğrenciler geleneksel bir araştırma tasarımının uygulamasını yapacaklardır. Öğrenci, kendi disiplininde öğretim üyesi tarafından onaylanacak spesifik ve uygun bir nicel araştırma konusu seçecektir. Onaylanan konuyla öğrenci, araştırma önerisini tamamlamak için temel bilgi ve araçları edinerek, bilgi toplayacak, materyalleri değerlendirecek ve uygun veri analizini önerecektir. Dönem sonunda yapılan araştırma önerileri sunulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders, öğrenciye seçilen araştırma alanındaki gerekli bilgi becerilerini ilerletecek, hipotez geliştirme, veri toplama ve sonuç çıkarma araştırma yöntemleri ve araştırma araçları ile ilgili gerekli bilgileri sağlayacaktır. Öğrencinin tartışmalara tam olarak katılması, öğretmen ve diğer öğrencilerle etkileşime girmesi ve bir araştırma tasarımının çeşitli adımlarını tamamlaması, okuma ödevleri ve verilen projeleri zamanında tamamlaması beklenmektedir.

Kaynaklar

Babbie, Earl. 2004. Practice of Social Research, 10th ed. Belmont, CA: Wadsworth. (ISBN: 0-534-62029-9) Salkind, Neil. 2004. Statistics for People Who (Think They) Hate Statistics, 2nd Edition. Thousand Oaks, CA: Sage. (ISBN 0-7619-2776-X)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024