BİLİŞSEL PSİKOLOJİDE DENEYSEL YAK.

İzlence Formu

Ders Adı BİLİŞSEL PSİKOLOJİDE DENEYSEL YAK. Kod PSKL4004
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SİMGE ŞİŞMAN BAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin"biliş ve duygu" alanı hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahibi olmaları ve gerekli teorik bilgi sonrasında bu alan üzerine deneysel bir çalışma planlamaları amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu derste, biliş ve duygu alanındaki çeşitli güncel araştırma konuları örnekler üzerinden anlatılarak öğrencilerin alan hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahibi olmaları ve gerekli teorik bilgi sonrasında biliş ve duygu alanı üzerine deneysel bir çalışma planlamaları hedeflenmektedir. Öğrenciler planladıkları deneysel çalışmaları bir sonraki dönemde seçecekleri Bilişsel Psikolojide Proje Çalışmaları dersinde yürütecektir.

Öğretim Yöntemleri

Öğrenciler her derse konuyla ilgili materyali okuyarak gelir ve sözlü sunum yaparlar. Sunumlar, araştırmalarda kullanılan yöntemler ve bulgular çerçevesinde sınıfta tartışılır.

Kaynaklar

Ders notları, kitap ve kitap bölümleri, ilgili makaleler ile eğitici videolar Önerilen bazı kaynaklar: Damasio, A. (2006). Descartes'ın Yanılgısı: Duygu, Akıl ve İnsan Beyni. Çev. Bahar Atlamaz, Varlık Yayınları, 3. Baskı, İstanbul. Carlson, N.R. (2013). Duygu. Fizyolojik Psikoloji: Davranışın Nörolojik Temelleri (8. Basımdan çeviri) içinde (275-300), Çev. Ed. Muzaffer Şahin, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Churchland, P. S. (2013). Güvenen Beyin. Çev. Yelda Türedi, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Cozolino L. (2014). İnsan İlişkilerinin Nörobilimi-Bağlanma ve Sosyal Beynin Gelişimi. Çev. Ed. Tahir Özakkaş, Psikoterapi Enstitüsü Eğitim Yayınları, İstanbul. Keysers, C. (2011). Empatik Beyin-Ayna Nöronlarının Keşfi İnsan Doğasını Anlama Yetimizi Nasıl Değiştirdi? Çev. Aybey Eper, Alfa Yayıncılık, İstanbul. McGraw-Hill Education (2016). Güdülenme ve Duygu. Aklımın Aklı: PSİKOLOJİ - PsychSmart (2. Basımdan çeviri) içinde (192-217), Çev. Ed. Mithat Durak, Emre-Şenol Durak ve Ufuk Kocatepe, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Ledoux, J. (2006). Duygusal Beyin. Çev. Arıcan Uysal, Pegasus Yayınları, İstanbul. Panksepp, J. (2017). Afektif Nörobilim. Çev. Süheyla Ünal, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Sinigaglia, C. (2017). Beyindeki Aynalar. Çev. Devin Keleş, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Smith E. E. & Kosslyn S. M. (2014). Duygu ve Biliş. Bilişsel Psikoloji: Zihin ve Beyin (10. Basımdan çeviri) içinde (325-365), Çev. Ed. Muzaffer Şahin, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024