ANKET YÖNTEMİ VE ÖRGÜTSEL UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı ANKET YÖNTEMİ VE ÖRGÜTSEL UYGULAMALARI Kod PSKL4112
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İLKNUR ÖZALP TÜRETGEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı anket yöntemini ayrıntılarıyla öğrencilere aktarmak, örgütlerdeki anket uygulamalarını tanıtmak ve uygulamalar yaparak anket geliştirme ve değerlendirme becerisi kazandırmaktır.

İçerik

Bu derste anket araştırmaları ile ilgili kavram ve yöntemlerle birlikte örgütlerdeki anket araştırma ve uygulamaları anlatılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Dersin bir bölümü seminer şeklinde geçer, bunun yanı sıra öğrenciler çeşitli ödev ve uygulamalar yaparak öğrendiklerini pekiştirirler.

Kaynaklar

Bethlehem, J. (2009). Applied Survey Methods: A Statistical Perspective. USA, John Wiley & Sons. Groves, R.M, Fowler Jr., F.J., Joupler, M.P., Lepkowski, J.M., Singer, E. ve Tourangeau, R. (2004). Survey Methodology. Canada: John Wiley & Sons. Lehtonen, R. ve Pahkinen, E. (2004) Practical Methods for Design and Analysis of Complex Surveys. İkinci baskı. Chichester: John Wiley & Sons. Smith, F.J. (2003). Organizational Surveys: The Diagnosis and Betterment of Organizations Through Their Members. USA: Taylor & Francis. Fowler Mangione (1990) Standardized Survey Interviewing : Minimizing interviewer-related error. USA: Sage. Baş, T. (2010). Anket: Nasıl Hazırlanır? Nasıl Uygulanır? Nasıl Değerlendirilir? Ankara: Seçkin Yayıncılık. Ünsal, P. (1997). Psikolojide Anket Araştırması ve Analiz Yöntemlerine Giriş. İstanbul: Çantay Kitabevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024