İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞİMİ I

İzlence Formu

Ders Adı İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞİMİ I Kod PSKL3108
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. PINAR ÜNSAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı insan kaynaklarının yönetiminin temel faaliyet alanları ve bu alanda çalışırken uyulması gereken temel ilkeler hakkında öğrencilere bilgiler kazandırmaktır.

İçerik

Ders insan kaynakları yönetiminin doğuşundan başlayarak bu çalışma alanının ortaya çıkışına yol açan etmenleri, alanın kapsamını, örgütlerde nasıl yapılandırıldığını ve temel çalışma faaliyetlerinin incelenmesiyle ilgili konuları içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencilere ders sırasında ele alınan konu Powerpoint sunumları ile anlatılır. Ders sonrasında konu ile ilgili okumaları gereken kaynaklar hakkında bilgiler sağlanır. Öğrencilerin bir iş analizi formunu uygulamaları istenir ve bu uygulama ile bilgilerini pekiştirmeleri hedeflenir. Öğrencilerin konuları daha iyi kavramaları amacıyla ders sırasında soru sormaları sağlanır ve gerekirse onlardan çeşitli sorulara cevaplar vermeleri istenir.

Kaynaklar

Aycan, Z. (2000). Türkiye?de Yönetim, Liderlik ve İnsan Kaynakları Uygulamaları. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları. Barutçugil, İ. (2004). Stratejik İnsan Kaynakları Planlaması. İstanbul: Kariyer Yayıncılık İletişim. Baysal, A.C. (1993). Çalışma Yaşamında İnsan.İstanbul: İ.Ü. İşletme Fakültesi yayınları Yayın No: 225. Budak, G. (2008). Yetkinliğe Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi. İzmir: Barış Yayınları. Bozkurt, V. (2003). Bilgi Toplumu\"nun Getirdikleri ve Türkiye. İş Güç Endüstri ilişkileri ve İnsan kaynakları Dergisi (elektronik dergi). Fındıkçı, İ. (2000). İnsan Kaynakları Yönetimi. İstanbul: Alfa Yayınevi. Kaynak, T. (1996). İnsan Kaynakları Planlaması. İstanbul: Alfa Yayınevi. Keser, A. (2002). Değişen Yönleriyle Personel Yönetimi: İş Güç Endüstri ilişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi (elektronik dergi). Sabuncuoğlu, Z. (2000). İnsan Kaynakları Yönetimi. Bursa: Ezgi yayınevi. Tevrüz, S. (1998). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi II. Ankara: Türk Psikologlar Derneği Yayınları. Tokol, A. (2000). Yeni Teknolojiler ve Değişen Endüstri İlişkileri: İş Güç Endüstri ilişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi (elektronik dergi). Ünsal, P. (1998). Ergonomi. İstanbul: İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, Yayın No: 3411.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024