ENDÜSTRİ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİNDE YENİ OLUŞUMLAR

İzlence Formu

Ders Adı ENDÜSTRİ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİNDE YENİ OLUŞUMLAR Kod PSKL2032
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İLKNUR ÖZALP TÜRETGEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin temel amacı, öğrencilere Örgüt Psikolojisi alanında incelen konular hakkında temel bilgilerin ve aynı zamanda bu konuların örgütsel alandaki uygulamalara olan yansımalarının öğretilmesidir.

İçerik

Bu derste Örgüt Psikolojisinin ele aldığı motivasyon, iş doyumu, iş stresi, liderlik, çalışan sağlığı ve güvenliği, amaca yönelik ve amaç karşıtı davranışlar konuları incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin büyük bir bölümü seminer şeklinde geçer, bunun yanı sıra öğrenciler çeşitli ödev ve uygulamalar yaparak, soru ve tartışmalara katılarak öğrendiklerini pekiştirirler.

Kaynaklar

Bu derste temel bilgi edinme yolu derslerin izlenmesidir. Ayrıca derste kullanılan görsel malzemeler öğrencilere verilir. Ek olarak çeşitli makale ve kitap bölümleri destekleyici olarak önerilir. Dersin yürütülmesinde temel alınan kaynaklar şunlardır: 1- Landy, F.J. & Conte, J.M. (2007). Work in the 21st Century: An introduction to Industrial and Organizational Psychology. 2nd Ed. Blackwell Publishing. 2- Riggio, R. (1990). Introduction to Industrial / Organizational Psychology. Scott, Foresman/Little, Brown Higher Education. 3- Spector, P.E. (2000). Industrial and Organizational Psychology: Research and Practise. 2nd. Ed, John Wiley & Sons, Inc. 4- Tevrüz, S. (Ed) (1996). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi. Türk Psikologlar Derneği, Kalder. 5- Tevrüz, S. (Ed) (1996). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi - II. Türk Psikologlar Derneği. 6- Jex, S.M. (2002). Organizational Psychology: A Scientist-practitioner approach. John Wiley & Sons.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024