ENDÜSTRİ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı ENDÜSTRİ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ Kod PSKL2031
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İLKNUR ÖZALP TÜRETGEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin temel amacı, öğrencilere E/Ö Psikolojisi alanının inceleme konuları, içerik ve gelişimi hakkında temel bilgileri kazandırmaktır. Ders kapsamında öğrenciler kavramsal bilgilerin yanı sıra, Endüstri Psikolojisi alanına dair bilgilerin örgütsel alandaki uygulamalara olan yansımalarını da öğreneceklerdir.

İçerik

Bu derste Endüstri ve Örgüt (E/Ö) Psikolojisinin tanıtımı, ele aldığı konular, tarihsel olayların alanın gelişime etkileri, alanın kullandığı bilimsel yöntemler ve Endüstri Psikolojisi alanına giren temel konular incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin büyük bir bölümü anlatım ve görsel malzemenin sunumu ile işlenir; bunun yanı sıra öğrenciler çeşitli ödev ve uygulamalar yaparak, soru ve tartışmalara katılarak öğrendiklerini pekiştirirler.

Kaynaklar

Bu derste temel bilgi edinme yolu derslerin izlenmesidir. Ayrıca derste kullanılan görsel malzemeler öğrencilere verilir. Ek olarak çeşitli makale ve kitap bölümleri destekleyici olarak önerilir. Dersin yürütülmesinde temel alınan kaynaklar şunlardır: 1- Landy, F.J. & Conte, J.M. (2007). Work in the 21st Century: An introduction to Industrial and Organizational Psychology. 2nd Ed. Blackwell Publishing. 2- Riggio, R. (1990). Introduction to Industrial / Organizational Psychology. Scott, Foresman/Little, Brown Higher Education. 3- Spector, P.E. (2000). Industrial and Organizational Psychology: Research and Practise. 2nd. Ed, John Wiley & Sons, Inc. 4- Tevrüz, S. (Ed) (1996). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi. Türk Psikologlar Derneği, Kalder. 5- Tevrüz, S. (Ed) (1996). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi - II. Türk Psikologlar Derneği. 6- Borman, W.C., Ilgen, D.R., Klimoski, R.J. (2003). Handbook of Psychology: Vol 12 Industrial and organizational psychology. John Wiley & Sons, Inc. New Jersey, USA.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024