UZMANLIK ALANLARI VE ÇEVİRİ

İzlence Formu

Ders Adı UZMANLIK ALANLARI VE ÇEVİRİ Kod CVBI7037
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NESRİN DELİKTAŞLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu uzmanlık alanı dersinde çeviri kuramlarının uygulanması ve farklı metinlerdeki sorunlar değerlendirilerek üst bakış verilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri bir alanda, bir yabancı dilden Türkçeye ya da Türkçeden bir yabancı dile hareketle yoğun çeviri çalışmaları aracılığıyla uzmanlık metinlerinin dil, anlatım ve terim açısından incelenmesi. Bu çerçevede, kendi çevirileri ve başka gerçek çeviri örnekleri üzerinde çalışılarak uygulama sorunlarının belirlenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri alanda makalelerin okunup sınıf ortamında tartışılması, bireysel çeviri çalışmalarının sınıf ortamında sunulması, yapılan çevirilerin sınıf ortamında düzeltilmesi, değerlendirilmesi, eleştirilmesi.

Kaynaklar

İ.Ü. Çeviribilim Dergisi, İstanbul Üniversitesi. Çeviribilim ve uygulamaları Dergisi, Hacettepe Üniversitesi Metis Çeviri Dergisi, Metis Yayınları www.ceviribilim.com Fransızca,( İngilizce /Almanca)-Türkçe, Türkçe-Türkçe ve Türkçe-Fransızca (İngilizce /Almanca) Uzmanlık Alanı sözlükleri

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024