STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMALARI Kod IYOR9017
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUHTEŞEM BARAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Stratejik Yönetimin amacı, işletmelerin uzun dönemde yaşamlarını sürdürebilmesi ve rekabet üstünlüğü sağlayabilmesini sağlamaktır. Bu ders ile; 1. İşletme stratejilerinin anlaşılması 2. Stratejilerin uygulama alanları ve örnek olaylar ve vakalar yardımıyla öğrencilerin stratejik kararlar verebilme yetkinliklerini arttırmak amaçlanmaktadır.

İçerik

Günümüzde globalleşme, haberleşmenin hızlanması, bilginin önem kazanması, bilgi işleme teknolojisinin gelişmesi, tüketicilerin daha bilinçli hale gelmesi, insan unsurunun her şeyden önemli bir varlık olarak ortaya çıkması gibi birçok unsur, yeni bir yönetim düşüncesini ve organizasyonların yapılandırılmasını etkilemiştir. Yoğun rekabet ortamında işletmelerin başarıya ulaşabilmeleri için çok çeşitli stratejiler uygulamaları zorunlu hale gelmiştir. Bu doğrultuda Stratejik Yönetim Uygulamaları dersinde örnek olaylar ile işletme stratejilerini ve uygulama alanları verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Stratejik Yönetim Dersi, öğrencilere bu sürecin aşamalarını teorik ve uygulamalı olarak anlatır. Bu süreç 3 ana bölümde incelenir; Analiz Aşaması, Stratejileri Geliştirme Aşaması ve Uygulama Aşaması. Teorik konulara ek olarak, ülkemizden ve dünyadan örnek olaylar da ders esnasında tartışılır, yazılı veya sözlü olarak sunulur.

Kaynaklar

-Strategic Management, Concepts and Cases/11th Ed., Fred R.David Pearson,Prentice Hall,2005 -İşletmelerde Stratejik Yönetim, H.Ülgen.; S.K.Mirze, Literatür 2004

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024