KARAR VERME SÜRECİNDE YÖNETİCİLER İÇİN FİNANSAL MUHASEBE VE YÖNETİM MUHASEBESİ

İzlence Formu

Ders Adı KARAR VERME SÜRECİNDE YÖNETİCİLER İÇİN FİNANSAL MUHASEBE VE YÖNETİM MUHASEBESİ Kod IYOR9035
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YAKUP SELVİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletme amaç ve hedeflerinin belirlenmesinde sorumluluk üstlenmiş kişilerin: a) hizmet, ticaret ve imalat işletmelerinde meydana gelen finansal olayların muhasebe bilgi sistemi çerçevesinde yorumlama, analiz etme ve genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri kapsamında finansal raporların hazırlanma sürecini öğrenmelerini sağlamak; b) muhasebe bilgi sisteminden yararlanarak alacakları kararları etkileyen bilgileri oluşturmada yararlanılacak muhasebe temel kavramlarını, maliyetleme sistemlerini ve tekniklerini teorik ve uygulamalı olarak (vak'a yöntemi) öğrencilere aktarmaktır.

İçerik

Öğrencilerin muhasebe prensipleri, prosedürleri ve finansal tabloların kullanılması konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu ders bir işletmedeki muhasebe döngüsünü öğretmeyi amaçlayan temel bir derstir. Bu yapılanlara ek olarak geçmiş, şimdi ve geleceğe ilişkin finansal tablolardan nasıl çıkarım yapılabileceği öğretilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin işlenişi öğretim üyesinin konu anlatımı ve sınıf tartışması şeklinde olmaktadır. Ders süresince kısa problemler ve vak'alar tartışılarak çözülecektir. Gerçek işletmeler ait finansal tabloların incelenmesi ve analizi yapılacaktır. Öğrenciler tarafından da sunum yapılacaktır.

Kaynaklar

Robert Libby, Patricia Libby and Daniel Short, “Financial Accounting: 8th Global Edition”, McGraw Hill

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024