YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI

İzlence Formu

Ders Adı YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI Kod IYOR7009
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. IŞIL PEKDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yönetim düşüncesinde yaşanan gelişmeler ve post-modern yönetim düşüncesi doğrultusunda günümüz organizasyonlarına egemen olan toplam kalite yönetiminin ve bu çerçevede gelişen yeni yönetim yaklaşımlarının yorumlanması dersimizin temel amacını oluşturmaktadır.

İçerik

Bu derste öğrencilere toplam kalite yönetimi felsefesi anlatılacak, bu çerçevede toplam kalite yönetimini benimsemiş işletmelerin uygulayabileceği yeni yönetim kavram ve teknikleri üzerinde durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Başlıca konular, öğretim üyesi tarafından sınıfta ders anlatılarak işlenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin araştırma yapmak üzere bir konu belirlemeleri ve bu konunun teorik ve uygulama çalışmasını dönem içerisinde tamamlayarak, dönem sonunda sunmaları gerekmektedir. İlgili konularda yayınlanan eserlerin katılımcılar tarafından takip edilmesi ile derste bu konularda fikir alışverişi bulunulmasına çalışılmaktadır. Buna ek olarak, derste ele alınan kavramlar ve yaklaşımlar doğrultusunda, öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek araştırma projelerinin sonuçları yine öğrencilerin kendileri tarafından yılsonunda sunulmaktadır.

Kaynaklar

1) İşletmelerde Kalite Yönetimi, Işıl Mendeş Pekdemir, Beta Yayınevi 2) Toplam Kalite Yönetimi Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Mina Özevren, Alfa Yayınevi 3) Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite Güvence Sistemi, Canan Çetin v.d., Beta Yayınevi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024