İŞLETMELER ARASI İLİŞKİLER

İzlence Formu

Ders Adı İŞLETMELER ARASI İLİŞKİLER Kod IYOR7004
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATİH SEMERCİÖZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere işletmeler arası ilişkiler ilgili temel kavramları, özellikleri ve bu ilişkilerden kaynaklanan problemleri aktarmaktır. Dersteki temel konular, işletmeler arası ilişkilerin doğmasına, gelişmesine yol açan teoriler ve işletmeler arası ilişki türlerinden oluşmaktadır.

İçerik

İşletmeler arası İlişkiler dersi, öğrencilerin aktif katılımı ile yapılan bir derstir. Dersler; ders anlatımı; belli bir sayıda öğrencilerin belirlenen ders konusu ile ilgili ödev sunumları ve sınıf tartışması şeklinde yürütülecektir. Sınıf sunumu için konu dağılımları öncelik sırasına göre yapılacaktır. Ödevler; işletmelerarası ilişki çeşitlerine ilişkin teorik bilgiler ve iş hayatındaki uygulama örneklerinin aktarılması şeklinde yapılacaktır. Ayrıca, sunulan ödev konusu ile ilgili yazılı rapor hazırlanması gerekmektedir. Sınıf sunumu yapmayan öğrenciler ise yine belirlenen bir konuda (yukarıda içeriği belirtilen) bir ödev (yazılı rapor şeklinde) hazırlayacaklardır. Ödev konuları öğrencilere ayrıca duyurulacaktır. Ödeve ilişkin hazırlanacak yazılı raporun akademik şekil şartlarını taşıması, başka bir deyişle; kapak, içindekiler, amaç, kapsam, konu ile ilgili kısa teorik bilgiler, uygulamadan örnekler ve kaynaklar bölümüne sahip olması gerekmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım ve makale incelemesi

Kaynaklar

Ders ile ilgili materyal bölüm tarafından öğrencilere sağlanacaktır. Bununla birlikte, öğrencilerden ilgili literatürü takip etmeleri beklenmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024