METİNLERLE İNGİLİZCE DİL ÇALIŞMALARI I

İzlence Formu

Ders Adı METİNLERLE İNGİLİZCE DİL ÇALIŞMALARI I Kod INDE1004
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FERAH İNCESU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yazın türleri, yazınsal inceleme ve yorum ile ilgili temel kavram, öğe ve terimler, temel kuram ve uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve öğrencilerin mevcut inceleme ve yorum yaklaşım, yöntem ve becerilerini geliştirmek, öğrencilere yazınsal inceleme ve yorum pratiği kazandırmaktır.

İçerik

Yazınsal türler ve yazınsal metinleri inceleme ve yorumlamada anahtar olan kavramlar, terimler, edebi metin öğeleri, kavramlar ve terimler, tanıtılan öğe, kavram ve terimlerin inceleme ve yorum esnasında kullanılması, seçilmiş öykü, oyun, şiir, yazınsal inceleme ve yorum yaklaşım ve yöntemleri, yazınsal inceleme, yazınsal yorum, yazınsal inceleme ve yorumların değerlendirilmesi, yazınsal inceleme ve yorumlamada farklı yönelimler bulgulanması

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Buluş Yoluyla Öğretim, Örnekleme, Sunum

Kaynaklar

Kennedy, X.J., and D. Gioia. (1995). Literature: An Introduction to Fiction, Poetry, and Drama. (6th ed.) New York: HarperCollins College Publishers. Taylor, P.J.W., ed. (1986). Modern Short Stories: For Students of English. Oxford University Press. Foster, Thomas C., How to read literature like a professor. Göktürk, A., Sözün Ötesi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024