KURAMSAL AÇIDAN PERFORMANS VE ÖDÜL YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KURAMSAL AÇIDAN PERFORMANS VE ÖDÜL YÖNETİMİ Kod IKYO9031
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. VALA LALE TÜZÜNER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste öğrencilere aktarılmak istenen temel öğreti, işletmenin performansını yükselten sadece işletmenin kullandığı teknoloji ve ürünler olmayıp, sahip olduğu “insanlar” dır. Teorik ve uygulama açısından performans yönetimi sisteminin güncel konuları da dersin kapsamında ele alınmaktadır. Ödül yönetimi de ücret sisteminin tasarlanması, yönetilmesi ve uygulanması başlıkları ile “ uygulama ve teorik” açılardan incelenmiştir. Ödül yönetiminin stratejik önemi ve işletmelerdeki performans yönetim isistemleri ile olan bütünleşmesi derste ele alınmaktadır

İçerik

Derste performans yönetimi sistemleri, performans yönetimi sisteminin güncel konuları, ücret sisteminin tasarlanması, yönetilmesi ve uygulanması süreçleri aktarılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konu anlatımı ve vaka çalışmaları

Kaynaklar

Armstrong M. Armstrong's Handbook of Performance Management: An Evidence-Based Guide to Delivering High Performance, Kogan Page, Paperback – 2009 Armstrong M. Armstrong's Handbook of Reward Management Practice: Improving Performance Through Reward - Kogan Page, 2010. Uyargil v.d. , İnsan Kaynakları Yönetimi, BETA Yayınları 2015.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024