KÜRESEL İNOVASYON VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KÜRESEL İNOVASYON VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ Kod 100
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ZÜMRÜT SATI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Küresel İnovasyon ve Teknoloji Yönetimi; küresel bir bakış açısıyla girişimlerin teknolojiyi, iş süreçlerini (müşteriler, tedarikçiler, finansal ve dış kaynaklar vb.) ve insan ilişkilerini (kültür, iletişim, organizasyon vb.) yeniliği destekleyecek ve teşvik edecek şekilde yönetmesi anlamına gelir. Bu kapsamda küresel bir içerikte İnovasyon yönetimi kavramı ve gelişimimin incelenmesi, inovasyon kaynaklarının, inovasyon türlerinin belirlenmesi, inovasyon ve teknoloji ilişikisinin değerlendirilmesi, yüksek teknoloji ve Ar-Ge projelerinin yönetimi, yüksek teknoloji girişimlerin, yeni iş modellerinin yaratılması ve işletmelerin rekabet gücü yaratmada inovasyon stratejilerinin ele alınması amaçlanmaktadır.

İçerik

Küresel bir bakış açısıyla inovasyon ve inovasyon ile ilişkili kavramların belirlenmesi, teknoloji yönetimi ve inovasyon ilişkisinin kurulması, yüksek teknoloji faaliyetlerinde inovasyon faaliyetlerinin değerlendirilmesi,yaratıcılık ve yaratıcılık tekniklerinin incelenmesi, Ar-Ge projelerinin yönetilmesi, inovasyon yönetim süreci ve inovasyon modellerinin incelenmesi, inovasyon türleri, stratejileri, inovasyon Ar-Ge ilişkisinin kurulması ele alınmaktadır. Ve küresel ortamda inovasyon ve teknoloji yönetiminin işletmelerin rekabet gücü üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi örnek olaylarla incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans (%70), Seminer (10), Araştırma (%10), Grup Çalışması (%10)

Kaynaklar

Zümrüt ECEVİT SATI, İnovasyonu Yönetmede Kesitler, Nobel Yayınevi, 2013. J. Christopher Westland, Global Innovation Management, Palgrave and Macmillan Publishers, England, 2017. Paul Trott, Innovation Management and New Product Development, Prentice Hall, London, 1998. Hasan Kürşat Güleş, Hasan Bülbül, Yenilikçilik, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2004. Feray Odman Çelikçapa, Sait Kaygusuz, Teknoloji Yönetimi, Dora Yayıncılık, Bursa, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024