ULUSLARARASI STRATEJİK YÖNETİM

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI STRATEJİK YÖNETİM Kod ISLM7007
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ESRA NEMLİ ÇALIŞKAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Strateji alanındaki önemli terimleri, kavramları, ilkeleri ve teorileri anlayan, stratejik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği dış ve iç çevre koşullarını daha iyi anlayabilen, rekabet analizi yaparak bir işletmenin sektördeki göreceli durumunu belirleyebilen öğrenciler yetiştirmektir.

İçerik

Strateji ve rekabetle ilgili temel kavramlar, dış çevre analizi, işletme analizi, stratejik yönlendirme, üst yönetim stratejileri: kurumsal stratejiler, iş-yönetim stratejileri: rekabet stratejileri, stratejilerin uygulanmasında liderlik, organizasyon yapısı ve kurum kültürünün önemi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım (%50), grup çalışması (%25), vaka çalışması (%25)

Kaynaklar

DAGNINO GiovanniBattista (Editor), Handbook of Research on CompetitiveStrategy, UK: Edward Elgar Publishing, 2012. MAGRETTA, Joan, Understanding Michael Porter: TheEssential Guide toCompetitionandStrategy, USA: Harvard Business ReviewPress, 2011. PORTER, Michael, Rekabet Stratejisi, İstanbul: Sistem Yayıncılık, 2010. EREN, Erol; Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası, 6. Baskı, İstanbul: Beta Yayınları, 2013. ÜLGEN, Hayri, MİRZE, S. Kadri, İşletmelerde Stratejik Yönetim, 6.Baskı,İstanbul:Beta Basım Yayın, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024