FİNANS TEORİSİ

İzlence Formu

Ders Adı FİNANS TEORİSİ Kod PSPF7023
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET SARAÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrenciye işletme finansı teorisini ileri düzeyde anlaşılmasını sağlamak ve finans teorisindeki varsayımları ve yaklaşımları İslami perspektiften değerlendirme becerisini kazandırmaktır. Dersin sonunda öğrencinin, rasyonel finansal kararların arkasındaki mantığı anlayabilmek için gerekli donanıma sahip olabilmesi ve gerektiğinde yerleşik kabulleri sorgulayarak alternatif paradigmaları da araştırabilmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Lisans düzeyinde finansal piyasalar, kurumlar, yatırım ve işletme finansı bilgisine sahip olan öğrencilere yönelik tasarlanmış bu derste, adı geçen bu temel kavramlar teorik arkaplan dikkate alınarak yeniden gözden geçilirilmekte, bu konudaki bilgiler pekiştirilmekte ve nihayetinde finansal yönetimin temelini oluşturan teori ve kavramlar derinlemesine tartışılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Makale Çalışması

Kaynaklar

- Mehmet SARAÇ, “FİNANS TEORİSİNE GENEL BİR BAKIŞ”, (Ders Notları) 2015 - M U. BAŞOĞLU, A. CEYLAN, İ. PARASIZ, “FİNANS – TEORİ, KURUM, UYGULAMA”, Ekin Yayınları, 2009 - T. E. COPELAND and I.F. WESTON, “FİNANCİAL THEORY AND CORPORATE POLİCY”, Addison-Wesley, 1988.Z. - Z. IKBAL and A. MİRAKHOR, “AN INTRODUCTION TO ISLAMIC FINANCE”, Wiley 2013 - Mehmet SARAÇ, “FİNANS TEORİSİNi YENİDEN DÜŞÜNMEK”, İktisat Yayınları 2017 - Ayrıca her konuda verilecek makaleler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024