RUSYA COĞRAFYASINDA TOPLUM VE SİYASET

İzlence Formu

Ders Adı RUSYA COĞRAFYASINDA TOPLUM VE SİYASET Kod ULIU8027
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İLKER AKTÜKÜN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı Rus coğrafyası ilgili genel bilgiler kazandırmak, sürecin dinamikleri ve dönüm noktaları hakkında bilgiler vermek, günümüzde bölgedeki çatışmaların tarihsel kökleri ve devletlerle devlet dışı aktörlerin ortaya çıkış süreçleri ile halihazırı konusunda bilgilendirmek, bölgedeki ülkeler bağlamında uluslararası politika ile iç politika arasında bağlar kurmasını sağlamaktır.

İçerik

Bu ders Rusya Coğrafyasında ortaya çıkartan sosyal, ekonomik ve siyasi gelişmelere dair öğrencilerin tarih bilgisine katkıda bulunmak, böylece günümüzde bölgede var olan çatışmaları tarihsel kökleriyle birlikte ele alacak analizleri yapabilmeleri için gerekli asgari donanımı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Gennady Andreev-Khomiakov, Bitter Waters: Life and Work in Stalin’s Russia (1997) Jonathan Daly and Leonid Trofimov, eds., Russia in War and Revolution, 1914-1922: A Documentary History (Hackett Publishing, 2009) Michael Kort, The Soviet Colossus: History and Aftermath (M.E. Sharpe, 2010) Richard Sakwa, ed., The Rise and Fall of the Soviet Union, 1917-1991 (Routledge, 1999) Nicholas Werth, Cannibal Island (Princeton University Press, 2007)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024