TARİHİ METİNLER ÜZERİNDE UYGULAMALAR

İzlence Formu

Ders Adı TARİHİ METİNLER ÜZERİNDE UYGULAMALAR Kod TRCT9002
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. CEZMİ ERASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Tarihi metinlerin Üzerinde Uygulamalar dersinde belirlenen konuya dair ana kaynaklardan vesika, belge benzeri dokümanların ortaya çıkarılması ve bunların içerik, üslup, teknik, zaman-mekan-konu bağlamında okunması ve değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi için ana kaynak niteliği taşıyan arşiv, gazete gibi eserlerin incelenmesi ve ağırlıklı bu kaynaklar kullanılarak bir inceleme, araştırma çalışmasının ortaya çıkarılması.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, düz anlatım, tartışma, soru-cevap, küçük grup çalışmaları

Kaynaklar

Yalçın, E Semih, Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin Kaynakları, Berikan, İstanbul 2000. Modern Türkiye?de Siyasi Düşünce, Cilt 1-7, İletişim, İstanbul. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, I-II, Atatürk Araştırma Merkezi, Ankara, 2009. Timur, Taner, Türk Devrimi ve Sonrası, İmge, Ankara, 1993. Ahmad, Feroz, Demokrasi Sürecinde Türkiye (1945-1980), Hil, İstanbul, 1996. Akar, Rıdvan, Varlık Vergisi, Belge, İstanbul, 1992. Aydemir, Ş, Süreya,İnkılap ve Kadro, inkılabın ideolojisi, , Ankara, 1932. Aydemir, Ş, Süreya, Tek Adam, I-III, İstanbul, 1963. Safa, Peyami, Türk inkılabına Bakışlar, İstanbul. Kili, Suna, Türk Devrimi, İşbankası Y., İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024