YAZITLAR IŞIĞINDA ANADOLU VE TRAKYA TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı YAZITLAR IŞIĞINDA ANADOLU VE TRAKYA TARİHİ Kod ECTA9003
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUSTAFA HAMDİ SAYAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Eskiçağ'da Anadolu ve Trakya'da meydana gelen olayların yazıtlar ışığında sebep sonuç ilişkisi içinde incelenerek öğrenciler tarafından özümsenmesinin sağlanması.

İçerik

Eskiçağ'da ve Geç Antik devirde Anadolu ve Trakya'da meydana gelen olaylar ve iki bölgede bulunan epigrafik buluntuların karşılaştırılmalı olarak incelenmesi. Yazılı belgeler ışığında Trakya, İstanbul, Anadolu ve Doğu Akdeniz'de Şehirleşme Süreci ve İskan Türleri de ders kapsamında ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Kısmen anlatım, kısmen powerpoint sunumu, ödev konuları verilmesi.

Kaynaklar

Ağaoğulları, M.A., Kent Devletinden İmparatorluğa, İmge Kitabevi, İstanbul. 2009. Ehrenberg, V., Greek State, London, 1960. Hansen, M.H., Nielsen, T.H., An Inventory of Archaic and Classical Poleis, Oxford, 2004. Hansen, M.H., An Introduction to the Ancient Greek City-State, Oxford, 2006. Robinson, E., Ancient Greek Democracy, New York, 2004. Gruen, E., The Last Generation of the Roman Republic, California, 1974. Brennant, C., The Praetorship in the Roman Republic, Oxford, 2000. Kunkel, W., An Introduction to Roman Legal and Constitutional History, tr. J.M. Kelly, Oxford, 1973. Sohm, R., The Institutes. A Textbook of the History and System of Roman Private Law, tr. J.C. Leslie, Oxford, 1907.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024