ORMAN MÜLKİYET UYUŞMAZLIKLARI

İzlence Formu

Ders Adı ORMAN MÜLKİYET UYUŞMAZLIKLARI Kod ORMH9159
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDAT AYANOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ormancılık Hukukuna ilişkin konularda doktora çalışması yapan öğrencilere diğer ülkelerin yasalarını tanıtarak Türk Orman Yasası ile diğer ülkelerin yasalarını karşılaştırmak, yasamızın eksik yönlerini diğer ülkelerdeki farklılıkları ortaya koymak, gerektiğinde bu farklılıklardan yararlanarak mevcut sorunlarımızın çözümü için öneriler geliştirmek.

İçerik

Türk orman hukukunun sistematik düzeni, orman tanımı, ormanların vasıf ve karakter bakımından ve mülkiyet ve idare bakımından sınıflandırılması, ormanların korunması , orman suçları ve yaptırımları, ağaçlandırma teşvikleri, orman yangınları önlemleri, orman köylülerine tanınan haklar konularında gelişmiş ülkeler başta olmak üzere diğer ülkelerdeki düzenlemelerin mukayesesi ve sonuçlarının tartışılması.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması sonucunda sunum

Kaynaklar

Mantel,K.,1965. Forsliche Rechtslehre,Freiburg. DÜREN,A./YAZMAN,İ.,1965.Kaynakların Türk Medeni Kanunuda Tabi Olduğu Rejim,Ankara. ONAR,S.S.,1965. İdare Hukukunun Umumi Esasları,Cilt I, 1960. KÖPRÜLÜ,B.,1948. Türk Hukukunda Orman Mülkiyeti, Hukuk Fakültesi Mecmuası,Cilt XIV, sayı 3-4. GUYOT,F.,1968. Commentaire De La Loui Forestieres, Paris. MEYER,F.,1968. Legislation Et Politique Forestieres, Paris. GORDON,W.A.,19555. The Law Of Forestry, London.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024