MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİSİNDE BAĞLANTI SİSTEMLERİ VE YARDIMCI DONANIMLAR

İzlence Formu

Ders Adı MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİSİNDE BAĞLANTI SİSTEMLERİ VE YARDIMCI DONANIMLAR Kod OEMU7008
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER DİLİK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mobilya ve ağaç işlerinde kullanılan birleştirme şekilleri ve bağlantı sistemlerinin genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bağlantı sistemleri ve yardımcı donanımlarda standardizasyon ve kalite esasları ile Mobilya ve yapı elemanı (kapı-pencere) üretimindeki önemi ve kullanımları ile bu alandaki gelişmelerin ortaya konulması.

İçerik

Mobilya ve ağaç işlerinde bağlantı sistemleri ve yardımcı donanım kavramı, tanımlar ve sınıflandırmalar, Mobilya ve ağaç işlerinde kullanılan birleştirme şekilleri ve bağlantı sistemlerinin genel özellikleri, Birleştirme şekillerinin seçiminde etkili faktörler ve aranan özellikler, Bağlantı sistemleri ve yardımcı donanımların tanımı, fonksiyonları ve sınıflandırılması, Bağlantı sistemi ve yardımcı donanımların üretiminde kullanılan malzemeler ve yüzey işlemleri, Bağlantı sistemleri ve yardımcı donanımlarda standardizasyon ve kalite esasları, Mobilya ve yapı elemanı (kapı-pencere) üretiminde kullanılan birleştirme şekillerindeki uygulamalar ve yeni eğilimler.

Öğretim Yöntemleri

Sunum ile anlatım, Tartışma, Soru-Cevap

Kaynaklar

- Dilik, T. Türkiye' de Mobilya ve Yapı Elemanı Aksesuarı Üretimi ve Sorunları Üzerine İncelemeler, 1992, Yükseklisans Tezi, İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul. - Yazara bağlı kalmaksızın birleştirme elemanları ve bağlantı sistemleri ile ilgili yayınlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024