İLERİ YONGA LEVHA TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı İLERİ YONGA LEVHA TEKNOLOJİSİ Kod OEMU7024
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TURGAY AKBULUT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çeşitli kullanım yerlerinin ihtiyaçlarına uygun levhalar üretebilmek için hammadde ve üretim ile ilgili değişkenleri incelemek, bu değişkenlerin levha özelliklerini ve kullanım performanslarını nasıl etkilediğini öğretmek, yongalevhaların üretimi ve kullanımı sırasında sağlık ve emniyet için gerekli tedbirlerin neler olduğunu öğretmek, odun dışı ve alışılagelmiş tutkallar haricinde diğer hammaddelerin yongalevha üretiminde değerlendirilme imkanlarını hakkında bilgi vermek, yongalevha üretim maliyetini etkileyen faktörleri incelemek.

İçerik

Yongalevhanın fiziksel, mekanik ve teknolojik özellikleri ile hammadde ve üretim değişkenleri arasındaki ilişkiler, yongalevhaların farklı ortamlarda kullanım performansları, yongalevhaların üretim ve kullanımında sağlık ve emniyet kuralları, üretim maliyetini etkileyen faktörler, alternatif hammadde kaynaklarının çeşitli yongalevha türlerinde değerlendirilme imkanları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Tartışma, Soru-cevap,

Kaynaklar

Anonim 1999: Handbook of Wood and Wood Based Materials, Forest Products Lab., USA. T Maloney 1991: Modern Particleboard And Dry Process Fiberboard Manufacturing. USA

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024